35 Cara Mudah Mendapatkan Trafik dan Links ke Blog anda!

Dikongsi oleh profit blogger – Gobala Krishnan. Cukup hebat, menarik dan berguna sekali untuk menarik trafik ke blog anda. 🙂

Want to get more links to your blog, improve your WordPress SEO, get more traffic and make lots of money? Here are some ways you can do that with little or no money.

  1. Leave Blog Comments – Yes, this still works. Jus find related blogs and participate in the comments. Make sure your comments are relevant or it will probably be deleted. Although most blogs have the “no-follow” tag attached to a commenter’s URL, it still helps you in terms of direct traffic, more exposure and other stuff.
  2. Do Trackbacks – Trackbacks, just like leaving a comment, can get you more traffic and links to your blog. If you and the blog you’re linking to is using WordPress, a trackback should happen naturally. Otherwise you may want to manually use the “Trackback” feature in WP.
  3. Link Exchange – Start a small link exchange with your WordPress blog, choosing a handful of high-quality partners to begin with. Use a 3-way link exchange if you have more than one blog.
  4. Trade Blogrolls – You may also want to manually look for blogroll partners. Linking up with several high-quality blogs may help in your SEO cause more than you can imagine. Continue reading
Advertisements

Rahsia terbongkar!!! Teknik Menjana Wang Melalui ClickBank

box-medium1Terbongkar! Bagaimana Si Pemalas Dari Malaysia, Dengan Englishnya Yang Berterabur Menjana RM800 Hingga RM3,5000 Setiap Bulan Dengan ClickBank – Bekerja Di Internet Cuma Satu Jam Sahaja Setiap Hari!

Tak perlu Pengalaman atau Kemahiran. Lakukannya part-time atau full-time.. kerana kami telah cipta satu sistem terhebat untuk menjana wang dengan pantas.

Sehingga pertengahan tahun 2008, ramai rakyat Malaysia bertungkus lumus untuk menjana wang melalui ClickBank. Malangnya, disebabkan beberapa alasan yang tidak diketahui, ClickBank menolak semua permohonan rakyat Malaysia.

Walaubagaimanapun, sesetengah rakyat Malaysia bercadang untuk menggunakan “pintu belakang” untuk mendaftar akaun ClickBank. Saya pasti anda masih mengingati ebook Gobala Krishnan yang bertajuk “Chapter-M”, bukan? Ramai rakyat Malaysia telah membelinya beberapa tahun yang lalu dan mereka mencuba sebaik mungkin untuk memulakan perniagaan ClickBank mereka.

Kenapa? Kerana ClickBank merupakan peluang affiliate yang luas dan jika anda tidak menggunakan ClickBank, anda akan ketinggalan banyak produk yang hebat yang anda boleh promosikan dengan senang untuk menjana wang secara online. Terdapat 10,000 produk ClickBank yang hampir kebanyakkannya terdiri daripada ebook, perisian dan laman web keahlian. ClickBank hanya menjual produk digital dan itulah perkara yang paling menakjubkan!

Produk digital, memandangkan ia tidak mengandungi kos penghantaran atau kos fizikal, ia mempunyai nilai keuntungan yang sangat tinggi. Sebab itulah kenapa para peniaga mampu membayar komisyen sehingga 75% setiap produk yang anda promosikan – anda tidak akan pernah mendapat kelebihan ini jika mempromosikan produk fizikal atau apa jua produk di dunia offline.

Sekarang, sesiapa pun rakyat Malaysia boleh mendaftar akaun ClickBank tanpa perlu melalui kaedah “pintu belakang”, pejabat virtual atau alamat palsu. Saya rasa kita sepatutnya sudah mula memanfaatkan kelebihan situasi ini dan jana wang sebanyak yang mungkin!

Untuk menjana wang melalui ClickBank adalah sangat mudah, jika anda mengetahui formula rahsianya.

1) Mengetahui Bagaimana untuk Mencari Produk Yang Perlu Dipromosikan

Seperti yang saya maklumkan, terdapat 10,000 produk – Jadi, yang mana satu yang anda ingin promosikan? Sebenarnya, terdapat formula yang boleh digunakan dalam kes ini dan hampir kesemua maklumat yang anda inginkan sudah tersedia di dalam laman web ClickBank. Anda hanya perlu mengetahui di mana anda perlu mencarinya dan bagaimana untuk menganalisa segala statistik dan data.

2) Tumpukan Hanya Kepada 1 Pasaran dan 5 Produk

Anda PERLU memilih sebuah pasaran yang anda ingin promosikan. Anda tidak boleh mempromosikan sebuah produk yang berkaitan dengan Pemasaran Internet dan sebuah lagi produk pelangsingan badan! Ini akan membuatkan anda kurang tumpuan dan akhirnya anda tidak dapat menjana satu sen pun.

Cari satu pasaran “niche” yang anda fikir serasi dengan anda dan kaji atau cari produk mana yang menjadi produk top 3-5 dalam ClickBank. Anda tidak perlu hiraukan produk yang lain kerana 80% daripada jualan dibuat melalui produk yang 5 teratas. Anda tidak boleh mempromosikan hanya sebuah produk kerana ia akan membazirkan masa anda. Anda juga tidak boleh mempromosikan terlalu banyak produk, jadi hanya 3 hingga 5 produk, sudah mencukupi.

3) Hasilkan Laman Web yang Dapat Menjual

Ya, ini merupakan bahagian yang paling penting. Anda boleh menghantar pelawat atau prospek secara langsung ke laman produk dengan link affiliate anda dan menjana wang. Walaubagaimanapun, jika anda ingin memaksimakan komisyen anda, anda perlu membina sekurang-kurangnya sebuah laman web di mana anda menulis sebuah “ulasan produk” mengenai produk top 5 ini supaya pelawat dapat membandingkan dan menentukan produk yang terbaik untuk mereka.

Ulasan produk anda mestilah ditulis dengan caranya yang tersendiri yang akan menghapuskan segala keraguan pembaca anda, menyakinkan mereka bahawa ia merupakan produk yang terbaik dan buatkan mereka ingin membelinya dengan serta-merta. Pakar memanggilnya sebagai “Landing Pages” dan ia terbukti lebih berkesan daripada blog ataupun jenis laman web yang lain.

zamri gobalaJika anda ingin mengetahui maklumat lanjut bagaimana untuk menjana wang melalui ClickBank sebagai rakyat Malaysia, saya sangat menyarankan anda untuk melihat Rahsia ClickBank yang dihasilkan oleh Gobala Krishnan dan Zamri Nanyan:

http://awesomemarketer.com/secure/4bw/8130

Ia merupakan pakej yang sangat bagus yang menerangkan secara terperinci semua yang saya ceritakan sebentar tadi. Selain itu, mereka telah berusaha keras untuk menyediakan laman web ClickBank yang siap sedia untuk digunakan oleh anda. Apa yang perlu anda lakukan hanyalah meng’upload’nya ke dalam ‘hosting’ laman anda dan menggantikan ID ClickBank anda.

box-smallAnda boleh dapatkan maklumat lanjut mengenai ClickBank, di sini:

http://awesomemarketer.com/secure/4bw/8130

Ingat, ClickBank pernah menutup penyertaan rakyat Malaysia dan tiada jaminan perkara ini tidak akan terjadi lagi. walaubagaimanapun, jika anda mulakannya sekarang, anda boleh mengambil kesempatan dengan situasi ini dan menjana ribuan ringgit secara online sebelum lebih ramai rakyat Malysia mengetahui kewujudan ClickBank. Selain daripada itu, jika mereka menutup kembali penyertaan rakyat Malaysia, anda tidak akan terjejas jika anda sudah pun menjadi affiliate yang sentiasa membuat jualan.

guarantee-lgguarantee3-largeRahsia ClickBank adalah satu jalan yang bagus untuk dimulakan, sesuatu yang saya sarankan dengan penuh kejujuran:

banner468x60

Buat duit RM4300.00 dengan Youtube!

banner468x60

Bagaimana nak berjaya menghasilkan pendapatan sebanyak USD$1312.00 (RM4329.60) di dalam masa 3 hari dengan menggunakan Youtube.com sebagai platform?

Nak tau? Klik sini : http://www.lisahilmi.com/pakejvideo/index.php?ref=teamjanawang

Continue reading

‘SaveGaza’ Campaign

Atas kesedaran dan keprihatinan, aku dan seorang teman akan memulakan satu kempen Selamatkan Gaza atau “Save Gaza” yang akan dimulakan dalam minggu ini. Nak tolong banyak tak boleh. Cuma apa yang termampu saja. Untuk itu kami akan melancarkan satu kemeja-T pada hari jumaat ini untuk menyokong permulaan kempen ini.

RM1 dari setiap jualan akan didermakan ke dalam Tabung GAZA yang telah disediakan kerajaan atau badan berkaitan.

Anda boleh order di sini atau cari saja di mana tempat kami berada yang akan kami beritahu kemudian. Kemeja-T edisi pertama ini adalah koleksi terhad dimana hanya 200 helai saja yang dicetak bersaiz M dan L sahaja. Edisi ke2 dan ke3 akan menyusul untuk semarakkan lagi semangat ‘Anti Israel’ jika edisi ini mendapat sambutan hangat. Untuk dapatkan kemeja-T ini, sila rujuk di bawah:

Harga online : RM32 (termasuk belanja poslaju)
Harga pasaran : RM25
Saiz : ‘M’ (100pcs) / ‘L’ (100pcs)

Keterangan lanjut hubungi savegazamovement@gmail.com atau talipon Azmi 0132696710

tshirt-fairplaypalestin2

Barang Percuma Adakah Dihargai?

Bila berbicara tentang benda PERCUMA ni, memang kita teruja sangat. Sapa tak suka benda percuma? Kalau boleh kita nak semuanya percuma. Makan free, parking free, ‘membuang’ free…semuanya percuma. Almaklumlah sekarang ni mana ada benda yang percuma. Asal keluar rumah je, semuanya kena bayar. Memang pening kepala dibuatnya.

Continue reading

Salam 2009!

2009-happy-new-yearSalam 2009! Kita telah berjaya meninggalkan 2008 dengan pelbagai ragam dan keadaan dan itu adalah lumrah dunia setiap masa pasti tak lekang dengan pelbagai peristiwa. Bagi aku setiap tahun adalah sama dan bezanya ialah kita buat azam baru atau kukuhkan azam lama yang mungkin tertangguh dan tak dibuat dengan baik.

Azam aku dah dibuat pada 29 Disember lepas bersamaan 1 Muharram 1430 H. Itu aku sentuh kemudian. Apa aku nak sentuh hari ni ialah tentang kesihatan dan gaya hidup sihat.

jogging

Awal tahun baru ni eloklah kita tanamkan azam untuk mengamalkan gaya hidup sihat. Aku malam tadi pukul 12 dah tido sebab pagi ni awal 6 pagi dah bangun dan teruja nak bersenam di taman. Ya, memang susah kalau nak bangun pagi bersenam tapi kalau tak dimulakan, bila lagi kan?

Sampai di taman aku lihat kebanyakkan yang datang bersenam dan berjogging di taman tu terdiri daripada pakcik makcik keturunan cina dan waktu hampir menjelang 8 pagi barulah nampak kelibat orang2 Melayu turut sama bersenam. Cuti tahun baru kan…

42-20000659Seronoknya bersenam di taman ni sebab korang boleh tengok pelbagai gelagat dan ragam manusia. Ada family yang datang bawak anak-anak bermain di taman. Ada golongan pakcik makcik yang ber’tai chi’, ada golongan makcik2 yang ber’senamrobik’ sambil mengikut rentak lagu di bawah instructor makcik tembun. Ada jugak golongan kakak2 yang datang bersenam sambil berbual hal rumahtangga, jiran2 dan gossip semasa. Yang maintain posing pun ada okay…

Ada golongan yang datang hanya nak berjogging dan bersantai. Ada jugak pasangan muda yang datang nak ber’dating’ sambil menghirup udara segar. Tetapi golongan ni selalunya datang waktu petang. bertuah la dorang nak bangun pagi2 (aku dulu pun susah nak bangun pagi). Ada jugak orang yang datang ke taman semata-mata nak rilek sambil merokok. Orang ni aku sifatkan sebagai orang yang bodoh waima lagi bangang. Tak sedar ke yang dorang dah cemarkan udara di taman yang segar tu.

Semangat untuk bersenam dan mengamalkan cara hidup sihat ni memang ada dalam diri kita. Selalu sangat kita cakap nak bersenam tapi tak buat2 jugak. Alasannya ‘busy’ memanjang. Lepas tu dah malas. Macam aku jugak la :). Sikap dah terhantuk baru nak terngadah ni memang makanan kita orang Melayu. Bila badan dah gemok, dah berisi barulah nak sibuk berjogging, bersenam. Macam akulah bila perut dah ‘comel’ barulah sibuk nak bersenam.

)

Kalau begini caranya, bersenam kat taman pun tak guna 🙂

Sikap dah sakit baru nak jaga kesihatan, badan dah berat baru nak bersenam ni memang biasa di kalangan kita orang malaysia. Kita sepatutnya mencegah bukan merawat. Bersenam bukan di’senam’kan. Apa taknya bila kita terpaksa di’senam’kan oleh kegemukkan atau obesiti, kan dah payah.

Jadi aku menyeru pada diri aku dan korang semua supya tahun baru ni kita amalkanlah cara hidup sihat. Bak kata pepatah Jawa “Its never too late to start”. Biar lambat asalkan selamat. Walaupun mungkin dah senja baru nak mula, jangan risau dan malu. Yang penting kita sihat. kalau tak sihat macamana nak buat amal ibadat. Bak kata orang Cina “kalau tak sihat, macamana mau cari duit?” Takda duit apa mau makan? Kena selalu senam lorr…

Untuk abang2, kalau korang nak cari awek, rajin-rajinlah ke taman sebab ramai awek dan amoi2 yang datang bersenam di tanam dan dorang sukakan lelaki yang sihat :). Buat gadis2, sorry…korang takkan jumpa balak2 yang hensem kat taman. Yang ada cuma pakcik2 dan abang2 perut boroi.

Jadi sama-sama lah kita jaga kesihatan kita untuk kesejahteraan masa depan.

468x60_a_niagakit

“Buat Duit Dengan Grafik”

banner468x60

Pernahkah korang  terfikir bagaimana untuk membuat duit lumayan dengan grafik?

Mungkin korang hanya terfikir bahawa kita hanya boleh buat duit lumayan hanya dengan servis design.

Tapi, tahu tak korang bahawa terdapat 14 cara buat duit di internet dengan GRAFIK?

Dan ada antara teknik-teknik tersebut tidak memerlukan anda menjadi pakar grafik.

Dan ada teknik strategi buat duit yang boleh dilaksanakan oleh mereka yang pemalas.

korang tak percaya?

Boleh rujuk link berikut untuk maklumat lanjut :~

klik di sini

Tapi lebih baik korang bertindak membeli sekarang.

Kerana harga akan dinaikkan kepada RM60 bermula Januari 2009.

Dapatkan sekarang sebelum terlambat. Tak rugi beb!

Sekali lagi, ini linknya :

klik di sini

Salam maju jaya,

Encik SeMot